Kom bosbaden met Club Groeneveld

Zijn de prikkels op je werk je soms te veel? Mis je de connectie met je omgeving? Kom Bosbaden onder begeleiding van Club Groeneveld en ontstress jezelf!

Bosbaden is een manier om te vertragen, verstillen en verbinden in en met de natuur. Het is een laagdrempelige uitnodiging om de tijd te vergeten en aan te komen in het moment. De term ‘bosbaden’ refereert aan het weldadige gevoel dat het op kan roepen wanneer je je onderdompelt in de natuur. Wetenschap heeft aangetoond dat bosbaden stressverlagend werkt en bijdraagt aan een goede gezondheid. Zorg voor een diepgaand gevoel van rust en ontstress jezelf door je één keer per maand onder te laten dompelen in de natuur. Kom achter je laptop vandaan en geef je over aan de vertraging onder begeleiding van Club Groeneveld.

plaatje

Type: Korte programma's

Startdatum: 24.02.2023

Duur: 09.00 - 14.00 uur

Locatie: Maarssen

Direct inschrijven

Verbinding met de natuur

Bosbaden is voor iedereen

In een wereld waar de tijd nooit stil lijkt te staan, is het moeilijk om écht een moment voor jezelf te vinden en verbinding te ervaren. Of om een moment te creëren waarin je geen to-do lijstjes maakt, maar de natuur en je omgeving volledig in je opneemt. Sta jezelf toe te vertragen en laat het kleinste element je verstillen. Bosbaden is voor iedereen, je hebt er geen voorkennis voor nodig - alleen de bereidheid om je laptop even thuis te laten en stil te staan.

i

Wil je weten of bosbaden jou kan helpen vertragen en verstillen? Stel je vragen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Neem contact op

Minder stress, meer bewustzijn

Een training Bosbaden bij Club Groeneveld vindt plaats in de buitenlucht op de prachtige buitenplaats Doornburgh. Na een introductie volgt een bodyscan, die je helpt echt te arriveren op de plek waar je bent en alle prikkels van de buitenwereld naast je neer te kunnen leggen. Vervolgens ga je langzaam aan een klein stukje van de buitenplaats verkennen. Het is geen stevige wandeling: je bent je bewuster van je bewegingen, wat ervoor zorgt dat je verstilt. Je krijgt tijdens deze training handvatten en technieken aangereikt die je helpen om stil te staan bij je omgeving. Deze stress-verlagende oefeningen kun je op elk gewenst moment inzetten - natuurlijk vooral ook tijdens je werk.

Afsluiten met een heerlijke lunch

Na de training lunchen we met elkaar en sluiten we gezamenlijk af. Schuif gezellig aan en neem het landschap letterlijk in je op. Gastronomische bistro De Zusters werkt met producenten uit de buurt én lekkers uit de moestuin. Met de verse groenten, vruchten, kruiden en eetbare bloemen bereiden ze zinnenprikkelende gerechten en bruisende limonades. Deze lunch zit bij de prijs inbegrepen.

Meer leren over Bosbaden? Lees ook ons artikel in The Optimist

Dit is het resultaat:

  • Versterkt je verbinding met de natuur.
  • Geeft je diep gevoel van verbondenheid.
  • Vermindert stress.
  • Verbetert je immuunsysteem.
  • Verbetert je concentratie.
  • Leer hoe je hier thuis en op je werk mee aan de slag kunt.

Ervaringen

Lees hier ervaringen van eerdere deelnemers

Zij gingen je voor

Praktische informatie


Locatie:
Buitenplaats Doornburgh. Diependaalsedijk 17, Maarssen.

Datum:
Vrijdag 24 februari 2023

Tijd:
09.00 tot 14.00 uur.

Doelgroep:
Deze training is vooral bedoeld voor professionals die bij willen dragen aan positieve verandering. Je hebt minimaal twee jaar werkervaring en bent onderdeel van of leidt een (groter) team. Je wilt leren hoe je van betekenis blijft, zonder dat je je ontworteld voelt en het risico loopt om op te branden.

Vooropleiding en niveau:
Er wordt geen specifieke voorkennis en/of opleidingsniveau gevraagd.

Toelatingsvoorwaarden:

Voor dit programma gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Voorbereiding en studiebelasting:
Naast de programmadagen hoef je geen rekening te houden met extra studiebelasting.

Studiemateriaal:
Als je deelneemt aan Bosbaden ontvang je geen extra studiemateriaal.

Kwalificaties die je behaalt:
Dit is niet van toepassing voor dit programma.

Belangrijk om te weten:
Bosbaden vindt plaats in de buitenlucht. Zorg voor goede kleding die aansluit bij de (wisselende) weersomstandigheden en stem je schoeisel af op verharde en onverharde paden.

Aanmelden en kosten:
De investering voor dit programma bedraagt EUR 55,- exclusief btw. Dit is inclusief een heerlijke en gezonde lunch bij DeZusters.

De leermeester

Jouw metgezel

De leerstroom vormt zich in nauwe samenwerking met onze leermeesters. Zij geven, nog beter dan wij, woorden aan waar we aan bijdragen. Zij zijn onze én jouw metgezellen in de leerstroom.

Past dit programma bij jou?

We helpen je graag verder. In een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we samen of dit programma aansluit bij jouw leerdoelen en behoefte.

Contact
Inschrijven