< Terug

Ontdek The Burren, Ierland

Matthijs Schouten

Type

Reizen

Startdatum

Zomer 2022

Duur

7 dagen

In de zomer van 2022 kun je deelnemen aan een bijzondere 7-daagse reis naar ‘The Burren’ in Ierland onder begeleiding van Prof. Dr. Matthijs Schouten. The Burren is een van de weinige plekken ter wereld waar de tijd goed zichtbaar is in het landschap.

Data: Zomer 2022 (exacte datum nader te bepalen)
Duur:
7 dagen
Locatie:
The Burren, Ierland
Voor wie: Iedereen
Investering:
EUR 2100,- inclusief BTW

Het landschap van The Burren is al duizenden jaren hetzelfde gebleven en in de laatste 40 jaar enorm ontwikkeld; illustratief voor datgene wat er op wereldschaal gebeurt. Of - anders gezegd - alles waar we het hier over hebben is daar aan het gebeuren.

Waarom deze reis?

The Burren is een magische plek. Het is een plek waar de stilte zal opvallen. Een stilte die net zo geplaagd is als het landschap zelf, vol rijke Ierse geschiedenis, met ontelbare vertelde maar ook niet geopenbaarde verhalen. Overal om je heen is het grijze steen doorklieft met diepe spleten en spelonken. Miniatuurkliffen strekken zich uit als een mozaïek tot aan de horizon en er floreert een microkosmos aan fauna.

The Burren is een van de weinige plekken ter wereld waar de mythologie, religie en filosofie van de mensheid zo samen zijn gesmolten met de geschiedenis van het landschap.

Matthijs Schouten

The Burren is beroemd vanwege zijn gelijkenis met het maanlandschap. Het gebarsten grijze steen zit vol kuilen en pieken, en strekt zich uit zo ver het oog reikt. Dit buitengewone landschap werd miljoenen jaren geleden gevormd onder lang vergeten tropische zeeën, en cultivatie is hier lastig en uniek. Het rotsgesteente lijkt kaal en onvruchtbaar, toch is de sterke agrarische traditie, die al bijna 6000 jaar oud is, hier sterk. Sinds mensenheugenis is The Burren daarom een plek voor symboliek en vestigingen. The Burren lijkt wel een gigantisch openluchtmuseum met meer dan 80 graven verspreid, daterend van het mesolithische tijdperk tot de ijzertijd.

Wil je meer weten, bezoek dan: https://www.burrennationalpark.ie/

Programma inhoud

De 7-daagse reis staat volledig in het teken van de uitdaging van het Antropoceen: het tijdvak waarin de mensheid het aanzien van de aarde is gaan bepalen. Het Antropoceen gaat gepaard met grote onzekerheden en crises: een ecologische crisis, een milieucrisis en een klimaatcrisis. Om deze crises het hoofd te kunnen bieden, is meer nodig dan technologie en beleid alleen.

Tijdens de reis sta je daarom stil bij onze menselijke natuur en beschouw je wie we eigenlijk denken te zijn op deze planeet en ook wie we moeten worden om een duurzame toekomst te scheppen voor onszelf en voor het overige leven op aarde.

4 juni: Aankomst
5 juni: Ontdekkingstocht door The Burren (deel I)
6 juni: Ontdekkingstocht door The Burren (deel II)
7 juni: The Burren als cultureel landschap
8 juni: Persoonlijke reis door The Burren
9 juni: Wat vertelt The Burren ons? (duiding en beschouwing)
10 juni: Vertrek

Nadere informatie over de reist volgt.

Praktische informatie

Voor wie

Voor eenieder die de verbinding met het innerlijk wil ontsluiten, die betekenisvolle relaties met de mensen om zich heen wil verdiepen en een gevoel van eenheid met de wereld wil ervaren.

Algemeen

Club Groeneveld faciliteert deze reis. De investering in deze 7-daagse reis bedraagt EUR 1.750 per persoon (excl. btw). Deze bijdrage is inclusief:

  • Autohuur
  • Overnachtingen
  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diners

De vlucht valt buiten deze investering.

Voorwaarden

  • Het is mogelijk om kosteloos te annuleren tot 30 dagen voor het de reis.
  • Tussen 30 en 7 werkdagen bedraagt de annuleringsfee EUR 700.
  • Daarna is het niet meer mogelijk om kosteloos te annuleren. De volledige fee wordt dan in rekening gebracht.
  • Het is altijd toegestaan om iemand anders jouw plek in te laten nemen als jouw deelname door omstandigheden niet mogelijk is.

LET OP! Deze reis wordt georganiseerd onder voorbehoud dat de maatregelen rondom Covid-19 dit toelaten op het moment van vertrek.

Deelnemen of vragen over de inhoud?

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Schroom niet en neem contact met ons op via 0294-745330 of stuur een mail met jouw naam en telefoonnummer naar info@clubgroeneveld.nl.

de Leermeesters

Jouw metgezellen

De leerstroom vormt zich in nauwe samenwerking met onze leermeesters. Zij geven, nog beter dan wij, woorden aan waar we aan bijdragen. Zij zijn onze én jouw metgezellen in de leerstroom.

Lidmaatschap

Een stroomversnelling

Met het lidmaatschap breng je een stroomversnelling op gang. Het lidmaatschap geeft je toegang tot een boeiend netwerk gelijkgestemden en tot de leerstroom van jouw keuze.

Word lid
Inschrijven