Studiegroep Het Natuurlijk Ritme

Je bent gedreven en werkt hard als professional. Toch mis je iets: je hebt het idee dat we niet genoeg in contact staan met ons natuurlijke ritme. Hoe zorg je daarvoor? Hoe leef en werk je meer vanuit verbinding? Wat is het natuurlijke ritme van de natuur en hoe pas je dit toe op je leven en werk? Deze studie geeft het antwoord op dergelijke vragen. Je richt je aandacht op het volgen van een natuurlijk ritme van groeien, oogsten, verwerken en rust. Het ritme zoals het leven bedoeld is. Je wordt effectiever in je rol en zal merken dat je veel meer in een flow komt. Tijdens dit traject ga je aan de slag met het ritme van de natuur en leer je deze toepassen op jouw leven.

plaatje

Type: Opleidingen

Startdatum: 12.01.2023

Duur: 8 sessies

Locatie: Maarssen

Investering: € 1.795,-

Het natuurlijk ritme

Deze uitdagingen gaan we aan

In onze huidige maatschappij lijkt er weinig ruimte te zijn voor contact met het natuurlijk ritme. Het volgen van de seizoenen en ons gevoel, lijkt haast onmogelijk. Door stil te staan bij de elementen van groei, oogsten, verwerken en rust die de seizoenen met zich meebrengen, versterk je jouw leiderschap. Het natuurlijk ritme zorgt ervoor dat jij beter in contact staat met wat je lichaam en geest op dat moment nodig hebben. Hierdoor kun je een grotere impact maken op de zaken die ertoe doen.

i

In een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we samen of dit programma aansluit bij jouw leerdoelen en behoefte. Kom in contact met jouw natuurlijk ritme, maak een afspraak voor een intake.

Neem contact op

Hoe doen wij dit

Voorafgaand aan de training vindt er een intake plaats. Op basis hiervan stel je jouw persoonlijke doelstellingen vast. Tijdens het programma ligt de nadruk op het actief toepassen van de verworven kennis, inzichten en ervaringen. Elke bijeenkomst krijg je meer inzicht in de dynamiek van het seizoen en leer je die vertalen naar jouw leven en werk. Alle stof wordt ondersteund door een e-learning platform. Dit geeft je de mogelijkheid om na elke bijeenkomst de informatie en lessen nog eens rustig tot je te nemen en te delen met collega’s.

Het is tijdens het programma belangrijk dat je eigen situaties inbrengt. Die situaties kunnen privé of werk-gerelateerd zijn. Dat helpt je om echt de vertaling te maken naar jouw leven, werk, team en organisatie.

Programma:

Thema's die aan bod komen zijn onder meer: inspiratie, visievorming, natuurlijke groei, vakmanschap en eigenheid, bezieling, geduldig blijven, vormgeven en in de wereld zetten, volheid, eindigheid, balans opmaken, afscheid nemen van illusies en stilte in je werk.

Dit is het resultaat:

  • Breng jouw rol als professional naar een hoger niveau.
  • Krijg inzicht in hoe je werkt in het natuurlijk ritme van groei, oogsten, verwerken en rust.
  • Leer hoe je jouw team of organisatie mee kunt krijgen in een natuurlijker ritme.
  • Blijf werkelijk vernieuwend.
  • Weet hoe je heel en geïnspireerd kunt blijven te midden van enorme drukte.

Praktische informatie


Locatie:
Buitenplaats Doornburgh. Diependaalsedijk 17, Maarssen.

Data:
12 januari 2023, 16 februari 2023, 30 maart 2023, 11 mei 2023, 22 juni 2023, 7 september 2023, 2 november 2023 en 14 december 2023 (donderdagen)

Tijden:
Alle dagen zijn van 10:00 uur tot 18:00 uur

Doelgroep:
Deze studie is bedoeld voor professionals die bij willen dragen aan positieve verandering. Je hebt minimaal twee jaar werkervaring en bent onderdeel van of leidt een (groter) team. Je hebt de ambitie om echt te leren leven en werken in het ritme van de seizoenen en wilt hierin ook jouw team of organisatie meenemen.

Vooropleiding en niveau:
Er wordt geen specifieke voorkennis en/of opleidingsniveau gevraagd.

Toelatingsvoorwaarden:
Voor dit programma gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Voorbereiding en studiebelasting:
Naast de programmadagen dien je rekening te houden met extra studiebelasting. Tussen de programmadagen werk je namelijk aan huiswerkopdrachten en/of reflectieopdrachten. Je kunt ervan uitgaan dat je hier gemiddeld acht tot tien uur per maand (maximaal twee tot drie uur per week) aan besteedt.

Studiemateriaal:
Als je deelneemt aan de studiegroep 'Het natuurlijk ritme', dan ontvang je voorafgaand aan jouw eerste programma toegang tot onze online leeromgeving. Deze toegang blijft geldig tot een maand na de laatste programmadag. Zie hiervoor ook 'Studiewijze'.

Kwalificaties die je behaalt:
Dit is niet van toepassing voor dit programma.

Aanmelden en kosten:
De investering voor dit programma bedraagt EUR 1795,- exclusief BTW. Dit is inclusief intake, 8 fysieke bijeenkomsten en online studiemateriaal. Schrijf je in via onderstaande inschrijfbutton.

De leermeester

Jouw metgezel

De leerstroom vormt zich in nauwe samenwerking met onze leermeesters. Zij geven, nog beter dan wij, woorden aan waar we aan bijdragen. Zij zijn onze én jouw metgezellen in de leerstroom.

Past dit programma bij jou?

We helpen je graag verder. In een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we samen of dit programma aansluit bij jouw leerdoelen en behoefte.

Neem contact op
Inschrijven