< Terug

Leonique van Tol

Trainer & Coach met behulp van paarden

In verbinding met haar fijnzinnige paarden brengt Leonique de dynamiek van leiderschap tot leven.

De grootste meerwaarde van met paarden werken is dat je het er niet alleen over hebt, maar dat er daadwerkelijk iets gebeurt in de interactie en iedereen voelt waar het over gaat.

Leonique van Tol

Leonique is trainer en coach en baseert haar werkwijze op natuurwetten, systemische wetten en de wijsheid van de paardenkudde. In een ontmoeting tussen mens en paard weet zij haar deelnemers in korte tijd een rake impuls te geven aan hun persoonlijke ontwikkeling. Het draait in essentie om het ervaren van jouw natuurlijke zelf en het innemen van je eigen plek in het leven en in verbinding met anderen. In de interactie met paarden wordt snel duidelijk wat er onder de waterlijn speelt en wat je tegenhoudt, los te laten hebt of wat erkenning nodig heeft om in je eigen kracht te staan. Als je die eigen oerkracht herontdekt, zijn vitaliteit en leiderschap een natuurlijk gevolg. Leonique begeleidt het proces op haar eigen intuïtieve wijze en stelt prikkelende vragen. Met haar zakelijke achtergrond is zij in staat om de inzichten te vertalen naar de werkvloer. Ook zet zij bepaalde (lichaams- of gedragsgerichte) oefeningen in om deelnemers te helpen het geleerde in de praktijk te brengen.

Waarom doe je het werk dat je doet?

Met mijn PLEQUE, mijn paarden en mijn werk wil ik bijdragen aan een wereld waarin mensen én dieren natuurlijk zichzelf mogen zijn. Ik geloof in een nieuwe tijd waarin organisaties weer gestoeld zullen zijn op natuurlijke principes en duurzame waarden. Deze transformatie vindt plaats door mensen die zelfbewust zijn, keuzes maken vanuit hun hart en natuurlijke vormen vinden van organiseren, leidinggeven en samenwerken.

Dat vraagt in de eerste plaats een innerlijke reis om je ontdoen van alle patronen en mechanismen die je over je eigen natuurlijke staat van zijn hebt heen gebouwd. Dit proces begeleid ik in, met en vanuit de natuur, de paarden en met werkvormen die jouw natuurlijke kracht aanspreken in plaats van jou iets nieuws te leren. Al wat jij wilt ontwikkelen krijgt enkel natuurlijke kracht als je dat vanuit je eigen plek doet. Die plek ervaar je in de paardenkudde, een veilige bedding om te experimenteren met jouw natuurlijke talenten en vermogens. En die ervaring neem je met je mee als je morgen weer aan het werk gaat.

Leonique over onze organisatie:

Wij vinden elkaar in de visie dat het opnieuw herkennen en erkennen van de natuur in onszelf een belangrijke sleutel is naar een waardevol leven en bijdrage in organisaties. Wat ik bijzonder waardeer aan OBL en Club Groeneveld is dat zij deze boodschap niet alleen uitdragen, maar zelf ook echt voorleven. Ze doen grootse dingen zonder zichzelf groot te maken. Het gaat om de rake inhoud, om de échte mens en om de diepere missie en dat maakt hen tot een hele fijne samenwerkingspartner en organisator. OBL en Club Groeneveld zorgen in mijn beleving voor een verbindend veld voor mensen en partijen die bewegen naar een meer natuurlijke en duurzame manier van leven en werken. En dat is voor zowel hoofd als hart een inspirerend veld om in te zijn.

Verder lezen

Boekentip

Veel mensen staan onbewust niet op de juiste plek in hun familiesysteem; dit kan leiden tot problemen. Dit boek geeft je praktische tips waarmee je stevig op jouw plek kunt gaan staan. Met de fontein als metafoor leer je wat jouw eigen, unieke plek is.

Leonique van tol

Nieuw hier?