< Terug

De 8 kernprincipes van leiderschap

Dirk Oellibrandt

Type

Masterclass

Startdatum

28.06.2022

Duur

11.00 tot 18.00 uur

De 8 kernprincipes van leiderschap is een training van één dag. Tijdens de training leer je meer over de 8 kernprincipes van de alchemie van leiderschap, zodat je een goed gevoel krijgt waarover het gaat, wat je kunt verwachten en of dit een weg is die jij en jouw organisatie nodig hebben.

Datum: 28.06.2022
Duur:
11.00 tot 18.00 uur
Locatie:
Maarssen
Voor wie: Hoger management
Investering:
EUR 479,- exclusief BTW

Waarom dit programma?

We leven in een ingewikkelde tijd. Duidelijk is dat er veel krachten spelen die tegelijk invloed hebben op ons (individuele) leven en werk. Als leider kun je in deze tijd beginnen te ervaren dat het op een dieper niveau niet meer klopt en kun je onder andere als gevolg daarvan te maken krijgen met gevoelens van onrust, drukkende urgentie, over-spanning en machteloosheid.

Het lijkt alsof er in deze tijd steeds meer van je gevraagd wordt, terwijl je ziet dat gebruikelijke denkmodellen en werkstructuren, manieren van omgang met elkaar, geen dragende kracht meer hebben. Het zijn eerder gevangenissen geworden. Vragen die dan aan de orde komen, gaan over hoe je hiermee omgaat. Hoe doe je dit als leider? Wat is het om tijd te maken? Wat kunnen fundamentele antwoorden en richtingen zijn in een tijd van overgang? Hoe zorg je dat je heel blijft, dat je in jouw centrum blijft? Hoe wakker je in deze tijd werkelijke potentie aan om vooruit te kunnen? En hoe integreer je dat wat je voelt en ervaart met dat wat je denkt?

De weg van de alchemie kan je als leider helpen om natuurlijke of organische wegen te vinden waarbinnen zich antwoorden als het ware ontvouwen. Overal in de kosmos is er dezelfde wetmatigheid van hoe het leven werkt. Doordat wij als mensen dat anders zijn gaan doen is het succes dat we organisch kunnen realiseren beperkt. Daar ligt een enorm potentieel te wachten voor elke leider die klaar is om dit te zien.

Alchemie staat bekend als ‘de kunst van het goud maken’. Het is het vermogen om van iets gewoons, iets bijzonders te maken. Het is een duizenden jaren oude wetenschap die over de hele wereld beoefend werd en vele toepassingen kende, maar nu grotendeels vergeten is.

Letterlijk betekent ‘alchemie’ de chemie van het AL, of anders gezegd, de wisselwerking tussen jou en de kracht van de natuurelementen. Vertaald naar ons leven en werk, kun je het zien als een ‘levenskunst’ die door iedereen ‘her-innerd’ kan worden. Het vraagt je weer te verbinden met het ‘ware’ leven, de natuur en het universum.

Het kan ruimte en richting geven om te verkennen hoe je in jouw leven en werk de fundamentele principes van de alchemie toe kunt passen. Daarom hebben we samen met modern alchemist, schrijver en coach Dirk Oellibrandt deze basistraining ontwikkeld. Je maakt kennis met de 8 kernprincipes van de alchemie van leiderschap.

Programma inhoud

De basistraining bestaat uit één dag. Je leert hierin de 8 kernprincipes van de alchemie stap voor stap aan vanuit het fundament: ‘Alles groeit vanuit de kern’. Van hieruit volgt, net als in de natuur, de rest ‘vanzelf’, volgens een circulair groeiproces.

De training is zo ingericht dat ervaren, voelen, begrijpen en toepassen gecombineerd worden. Het is mogelijk dat je na de training inhoudelijke stukken opgestuurd krijgt ter ondersteuning.

Basistraining
In deze training staan de acht kernprincipes van de alchemie van leiderschap centraal. Deze kernprincipes zijn:

1. Alles groeit vanuit de kern
2. Het ware potentieel ontdekken
3. Echte verbinding
4. Natuurlijke orde: de juiste plaats
5. Het samenbrengen van ervaren en begrijpen
6. Omring jezelf goed
7. Vorm volgt energie
8. Natuurlijke orde: heilige geometrie

Natuurlijk is er veel ruimte voor het ‘leren van’ en ‘delen met’ elkaar. Laat ons uitzoeken waar momenteel je prioriteit ligt en hoe je daar ‘nu’ mee aan de slag kan gaan.

Praktische informatie

Algemeen

Locatie: Buitenplaats Doornburgh. Diependaalsedijk 17, Maarssen.
Datum: Dinsdag 28 juni 2022
Tijd: 11.00 tot 18.00 uur

Voor wie

Deze leerstroom is geen quick fix en geen short cut. Het is de leerstroom voor eindverantwoordelijken van nu die voelen dat er geen andere route is dan deze, een zonder eindbestemming waarin we samen zullen moeten ontdekken. Voor bestuurders, directeuren en senior managers.

Aan dit programma kunnen maximaal 15 mensen deelnemen.

Ter voorbereiding

Je hoeft niets voor te bereiden voor deze training. Dit filmpje geeft je alvast een gevoel. Het zal je helpen om duidelijk te krijgen waar jij staat en wat momenteel de prioriteit is in je leven en je werk.

Aanmelden en kosten

De investering voor dit programma bedraagt EUR 479,- exclusief BTW. Schrijf je in via onderstaande inschrijfbutton.

Als lid van OPEN Business Leaders kun je kosteloos deelnemen. Neem contact met ons op als je hier gebruik van wilt maken of als je vragen hebt over deze bedragen. We komen er altijd uit.

De leermeesters

Jouw metgezellen

De leerstroom vormt zich in nauwe samenwerking met onze leermeesters. Zij geven, nog beter dan wij, woorden aan waar we aan bijdragen. Zij zijn onze én jouw metgezellen in de leerstroom.

Lidmaatschap

Een stroomversnelling

Met het lidmaatschap breng je een stroomversnelling op gang. Het lidmaatschap geeft je toegang tot een boeiend netwerk gelijkgestemden en tot de leerstroom van jouw keuze.

Word lid
Inschrijven