< Terug

Leiderschap in crisistijd

Klaas van Egmond

Type

Masterclass

Startdatum

08.02.2022

Duur

14.30 tot 18.00 uur

Of je het nu wilt of niet, we hebben te maken met een groot aantal crisis tegelijk. Deze crisis hebben vroeg of laat ook diepe impact op onze organisaties. Onder leiding van Klaas van Egmond biedt dit programma je een plek om het daarover te hebben. Hoe kijk je zelf naar maatschappelijke en economische ontwikkelingen zoals je die om je heen ziet? Waar maak je je wezenlijk zorgen over? En welke hoopvolle perspectieven zijn er en wat betekenen die?

Datum: 08.02.2022
Duur:
14.30 tot 18.00 uur
Locatie:
Maarssen
Voor wie: Hoger management
Investering:
EUR 295,- exclusief BTW

Waarom dit programma?

Het is duidelijk dat we in een tijd leven waarin vele diepliggende onvolkomenheden in onze samenleving aan de oppervlakte komen en we met een groot aantal crisis tegelijk te maken hebben. Het gaat hier over zorgwekkende ontwikkelingen als klimaatverandering, migratiestromen, populisme, fragmentatie van de nationale, Europese en mondiale politiek, handelsconflicten en een wankel financieel bestel.

Ondanks de coronacrisis is de vraag noodzakelijk of er nieuw licht is geworpen op de grote vraagstukken die zich al voor de huidige gezondheidscrisis hadden aangediend. Aan welke ontwikkelingen kunnen we de hoop ontlenen dat we de vraagstukken te boven zullen komen, voordat de maatschappelijke gevolgen onbeheersbaar worden? Ook voor de organisaties waar we leiding aan geven.

We vinden het in deze tijd belangrijk om een plek te creëren waarin we met elkaar de waarheid aan kunnen kijken en kunnen verkennen welke rol we hier in hebben. Hoe kijken we zelf naar maatschappelijke en economische ontwikkelingen zoals we deze om ons heen zien? En waar maak we ons wezenlijk zorgen over? Of waar zijn we optimistisch over? Welke hoopvolle perspectieven zijn er en wat betekenen die?

Programma inhoud

Het programma is een masterclass, maar het gaat erover om met elkaar in gesprek te komen over de uitdagingen van deze tijd en onze rol daarin. Het is een proces dat we met elkaar aangaan.

Klaas van Egmond verzorgt tijdens de masterclass een inleiding. Tijdens zijn inleiding staan zowel het vaststellen van de problemen als het ontwaren van mogelijke oplossingen centraal. Hij komt daarin tot zes pessimistische ontwikkelingen en een hoopvol perspectief.

Samengevat komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Grenzen aan groei;
  • Waarom technologie alleen ons niet gaat redden;
  • Rechtvaardigheid (wie mag wat toe eigenen?);
  • Complexiteit van de huidige samenleving;
  • Financieel bestel;
  • Wereldbeelden;
  • Toekomstbeelden.
Praktische informatie

Algemeen

Locatie: Buitenplaats Doornburgh. Diependaalsedijk 17, Maarssen.
Datum: Dinsdag 8 februari 2022
Tijd: 14.30 tot 18.00 uur

Voor wie

Deze leerstroom is geen quick fix en geen short cut. Het is de leerstroom voor eindverantwoordelijken van nu die voelen dat er geen andere route is dan deze, een zonder eindbestemming waarin we samen zullen moeten ontdekken. Voor bestuurders, directeuren en senior managers.

Aan dit programma kunnen maximaal 20 mensen deelnemen.

Studiebelasting

Ter voorbereiding van elke lezing krijg je een aantal vragen toegestuurd waarmee je je klaarmaakt voor de sessie. De vragen zijn jouw inzet en dat is van groot belang. Hoe groter jouw inzet, hoe meer je terugkrijgt aan antwoorden en inzichten.

Aanmelden en kosten

De investering voor dit programma bedraagt EUR 295,- exclusief BTW. Schrijf je in via onderstaande inschrijfbutton.

Als lid van OPEN Business Leaders kun je kosteloos deelnemen. Neem contact met ons op als je hier gebruik van wilt maken of als je vragen hebt over deze bedragen. We komen er altijd uit.

De leermeesters

Jouw metgezellen

De leerstroom vormt zich in nauwe samenwerking met onze leermeesters. Zij geven, nog beter dan wij, woorden aan waar we aan bijdragen. Zij zijn onze én jouw metgezellen in de leerstroom.

Lidmaatschap

Een stroomversnelling

Met het lidmaatschap breng je een stroomversnelling op gang. Het lidmaatschap geeft je toegang tot een boeiend netwerk gelijkgestemden en tot de leerstroom van jouw keuze.

Word lid
Inschrijven