Programma Het natuurlijk ritme

Als professionals wordt van ons verwacht dat we gedreven en hardwerkend zijn. Toch mist er iets: we staan niet genoeg in contact met ons natuurlijke ritme. Club Groeneveld weet dat het steeds belangrijker is om als team het ritme te herstellen waarin we werken. Zeker in deze tijd, waarin individuen en teams flexibel moeten zijn en zich continu moeten aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Maar hoe leef je meer vanuit verbinding te midden van onze veeleisende samenleving? Wat is het natuurlijke ritme van de natuur en hoe pas je dit als team toe?

Het programma Het natuurlijk ritme van Club Groeneveld gaat de uitdaging aan en zoekt antwoord op deze vragen met jouw team.


Type: Maatwerk

Startdatum: In overleg

Duur: 12 maanden

Locatie: Maarssen

Voor wie: Teams

Neem contact op

Het natuurlijk ritme

Hoe kom je in het juiste ritme?

We leven in een tijd die steeds meer van ons vraagt. Het is duidelijk dat er veel krachten spelen in de buitenwereld, die tegelijk invloed hebben op ons leven en werk. Alles gaat sneller, er is minder houvast en de buitenwereld met klanten, leveranciers en stakeholders is veranderlijk. Dat heeft natuurlijk impact op ieder individu, maar zeker ook op ons als team of als organisatie. Als je niet uitkijkt, verlies je elkaar uit het oog en raak je verder weg van huis dan de bedoeling is. Hoe creĆ«er je als team samen rust en ruimte en blijf je in verbinding met elkaar? Hoe blijf je als team geĆÆnspireerd en werkelijk vernieuwend? En hoe zorg je dat je als team de juiste dingen leert te doen op de juiste momenten?

'Ik leid mijn team nu meer vanuit mijn hart. Ik voel de inspiratie en meer ruimte om me heen. Dat is niet altijd makkelijk, wel heel vervullend.'

- Ervaring deelnemer

Hier versterken we jouw team mee

Het teamprogramma Het natuurlijk ritme helpt je als team om een organisch jaarritme te volgen van groeien, naar binnen keren, oogsten en rust. Je leert het natuurlijk ritme van de seizoenen te volgen en toe te passen in je leven en werk. Je wordt als team effectiever en merkt dat je met elkaar veel meer in flow komt, met echte aandacht voor elkaar. Dat betekent ook dat je de juiste dingen op de juiste momenten gaat doen!

Hoe doen wij dat?

Tijdens het programma krijg je als team in zes tot acht sessies inzicht in het ritme van de seizoenen en leer je de dynamiek van elke maand door te vertalen naar het werk. Alle stof wordt ondersteund door een e-learning platform. Dat geeft je als team, maar vooral ook als individu, de mogelijkheid om na elke bijeenkomst de informatie en lessen nog eens rustig tot je te nemen en te delen met collegaā€™s.

Het is tijdens het programma belangrijk dat iedereen persoonlijke of situaties inbrengt. Dat helpt ook echt de vertaling te maken naar je leven, naar je werk, naar je team en naar de organisatie.

Dit is het resultaat:

  • Inzicht in een natuurlijk ritme.
  • Meer verbinding met de buitenwereld.
  • Gedeeld bewustzijn over leven en werk.
  • Saamhorigheid, aandacht voor elkaar.
  • Betere balans tussen rennen en rust.
  • Minder kans op uitval en stagnatie.
  • GeĆÆnspireerde teamprestaties.
ā€œHet natuurlijk ritme heeft me iedere maand weer de lucht gegeven die ik zo nodig hadā€

- Ervaring deelnemer Natuurlijk ritme

Kom in het natuurlijk ritme met jouw team

Wil je dit programma inzetten voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Marcel Tjepkema om vrijblijvend van gedachten te wisselen.

Neem contact op
Neem contact op