Bosbad Team Kit

Wil je investeren in de vitaliteit en ontspanning van je team? Vind je het belangrijk dat jullie regelmatig naar buiten gaan en op een praktische manier meer verbinding met natuur voelen? Bestel dan direct de Bosbad Team Kit voor jouw team!

Bosbaden is een hele fijne en praktische manier om uit de dagelijkse hectiek te stappen en op te laden. Ontspan door je te verbinden met de natuur om je heen, samen met collega's of alleen. En geen zorgen, je hebt je zwembroek niet nodig! Want je gaat niet letterlijk het water in maar je badddert figuurlijk op een ontspannen manier door de natuur.

Bosbaden biedt ontspanning, inspiratie, hernieuwde focus én verheldert en versterkt de onderlinge relaties. Het is heel toegankelijk. Je hebt er geen specifieke kennis of ervaring voor nodig, een benieuwde houding is genoeg.

plaatje

Type: Professionals

Startdatum: Nu beschikbaar

Investering: 379 ex. btw

Voor wie: Teams

Bestellen

Bosbad Team Kit

Deze uitdaging gaan we aan

In een wereld waar de tijd nooit stil lijkt te staan, is het moeilijk om in een team verbonden te blijven met jezelf en met elkaar. Er is altijd genoeg te doen, waardoor er vaak geen tijd is voor reflectie. We proberen het tempo van de turbulente buitenwereld bij te houden, terwijl ons dit niet verder helpt. Dit terwijl de rust van de natuur juist bevorderlijk is voor de teamdynamiek en het gevoel van onderlinge verbinding. Sta jezelf toe om samen te vertragen en laat het kleinste element je verstillen. Bosbaden is voor iedereen, je hebt er geen voorkennis voor nodig - alleen de bereidheid om je laptop even thuis te laten en stil te staan.

i

Benieuwd of de teambox ook werkt voor jouw team? Neem contact op met Lonneke Rhodens om vrijblijvend van gedachten te wisselen. Stuur een mail naar lonneke@clubgroeneveld.nl of bel direct naar 06 14551660.

Wat is bosbaden?

Bosbaden begint met vertragen, een uitdaging voor velen. We leven in de veronderstelling dat er een tekort aan tijd is. We rennen en vliegen in pogingen dit tekort in te lopen en een voorsprong te behalen. Maar ondanks onze inspanningen blijft die felbegeerde voorsprong veelal buiten bereik. Hoe fijn zou het zijn als je even uit die race kunt stappen, en samen met je team kunt ontspannen en vertragen in de natuur? Daar kan deze team kit je bij helpen. Bosbaden is een moment waarop we niet ons hoofd maar ons lichaam het tempo laten bepalen. De Bosbad Team Kit waarmee we dit bosbad vormgeven, bevat een serie uitnodigingen die je hierbij op weg helpen.

Voor wie is bosbaden?

Bosbaden is heel toegankelijk. Je hebt er geen specifieke kennis of ervaring voor nodig, een benieuwde houding is genoeg. Tijdens het bosbaden beweeg je waarschijnlijk langzamer dan je gewend bent, je hebt er dan ook geen uitmuntende conditie voor nodig. Het is wel prettig dat je goed ter been bent aangezien je wellicht onverharde paden gaat betreden.

Wat zit er in de Team Kit?

De Bosbad Team Kit bevat meerdere pakketten. Je krijgt een instructiepakket voor de teamleider die het bosbad gaat organiseren, inclusief een handboek bosbaden. Daarnaast krijg je een set met kaarten waarop bosbadoefeningen staan die afgestemd zijn op het seizoen en genoeg input leveren voor minimaal vier unieke bosbad sessies (maar, de ervaring leert dat de natuur ons elke keer verrast, ookal doe je dezelfde oefeningen opnieuw!). Als laatste krijg je een inspiratiepakket waarmee je bosbaden en natuurverbinding kunt integreren op kantoor. In dit inspiratiepakket zitten dertig kaarten met korte oefeningen die voor korte, dagelijkse momenten van natuurverbinding zorgen. Ook ontvang je een paar prachtige attributen waarmee je het gevoel van natuurverbinding op kantoor kunt brengen, o.a. een (biologische) roomspray met bosgeur, 'boswandeling' thee van WilderLand en een prachtig ingelijst gedicht.
Elk pakket bevat voldoende achtergrondinformatie, audio-opnames, tips, oefeningen en uitnodigingen om zeker een half jaar als team of individu te bosbaden.

Klaar om aan de slag te gaan? Dan start je als teamleider met het instructiepakket. Daarmee leer je stap voor stap wat bosbaden is en hoe alle oefeningen je team gaan helpen om meer rust en ruimte te ervaren. Daarna pak je het pakket met bosbadoefeningen erbij om de oefeningen uit te kiezen die bij je team passen en faciliteer je daadwerkelijk een bosbad voor je collega's. Wil je daarna het ontspannen gevoel van het bosbad integreren op kantoor, op een dagelijkse basis? Dan gebruik je het inspiratiepakket voor korte momenten van natuurverbinding met vele praktisch en kleine oefeningen om te doen.

Donatie Trees for All

Daarnaast geef je met de Bosbad Team Kit ook wat terug aan de natuur. Dat werkt zo: voor elke Teambox Bosbaden die Club Groeneveld verkoopt, wordt er €100,- gedoneerd aan Trees for All. Zo worden er 20 bomen geplant per Teambox Bosbaden, precies genoeg om een klein bos voor een bosbad te vormen!

Dit is het resultaat:

  • Versterkte relatie met natuur en het team.
  • Diep gevoel van verbondenheid en ontspanning.
  • Vermindering van stress door het contact met de natuur.
  • Verbetering van het immuunsysteem, concentratie, creativiteit en probleem-oplossend vermogen.
  • Hernieuwde energie en inspiratie
  • Het team krijgt meer aandacht voor wat er binnen én buiten ons gebeurt.
Achtergrond

De oorsprong van het bosbaden ligt in Japan. Een land waar mens en natuur al eeuwen innig verbonden zijn. In de jaren tachtig onderzocht het Japanse ministerie van Landbouw, Bosbouw en Visserij welke rol natuur kon spelen bij het terugdringen van stress-gerelateerde ziekten. Overtuigende resultaten leidde tot een welzijn ondersteunende oefening van aandachtig in de natuur zijn, shinrin-yoku; letterlijk vertaald bosbaden.

Gestimuleerd door een groeiende hoeveelheid overtuigend wetenschappelijke bewijs, verspreidt bosbaden zich sindsdien over de wereld. In Japan, Korea, Engeland, Canada en de Verenigde Staten is een helend bosbad inmiddels op doktersrecept verkrijgbaar.

Bestel de Teambox bosbaden

De teambox bosbaden is nu beschikbaar. Wil je zo'n prachtige doos bestellen? Laat hieronder je gegevens achter en wij regelen de rest!

Stuur een mail
Ik wil bestellen