'Met mijn zintuigen op scherp kon ik me verbinden met natuur'

Publicatie

Leesduur

5 min

In deze review lees je de ervaring van Saskya. Saskya coacht mensen die zijn hersteld van kanker. Ze gaat regelmatig wandelen in de natuur voor haar coaching sessies. Het bosbad bij Club Groeneveld heeft haar op een andere manier kennis laten maken met natuur: “Het verraste me hoeveel fijner het is om ‘met’ de aarde te lopen, in plaats van ‘erop’”.

“Het verraste me hoeveel fijner het is om ‘met’ de aarde te lopen, in plaats van ‘erop’”

Bij Club Groeneveld neemt een gecertificeerde bosbad gids je elke laatste vrijdag van de maand mee de natuur in. Samen met een groep verken je de natuur door je zintuigen open te stellen. Zonder afleiding van je telefoon of een drukke agenda. Je leert om de tijd te nemen voor het kleine: je eigen reflectie weerspiegeld zien in een druppel dauw, een nieuwe wereld ontdekken in een pluk mos, de geur van halfvergane bladeren opsnuiven of gewoon een kwartier lang luisteren naar de regen. Bosbad oefeningen lijken simpel, maar zijn een weldaad voor geest en lichaam die we onszelf niet altijd gunnen. Ook heeft bosbaden een bewezen positief effect op jouw welzijn als professional: je kunt beter met stress of negatieve gevoelens omgaan en het verhoogt je creativiteit en probleemoplossend vermogen.

Waarom deed je mee met een bosbad? 

“Ik was nieuwsgierig naar wat een bosbad precies is en wilde het effect ervan ervaren. Daarnaast had ik gewoon zin om iets nieuws en laagdrempeligs te doen. Het klonk als ‘kleine moeite, groot plezier’…. en dat was het ook!”  

Wat heb je ervaren tijdens het bosbad? 

“Door te vertragen voelde ik me rustiger worden. Zowel fysiek als in mijn hoofd. Ik merkte het ook aan de anderen in de groep. Met mijn zintuigen op scherp kon ik veel beter (bewuster) waarnemen en me meer verbinden met de natuur om me heen.”

"Door te vertragen voelde ik me rustiger worden. Zowel fysiek als in mijn hoofd."

Wat heeft je het meest verrast tijdens het bosbad?

“Hoeveel je ziet wanneer je echt kijkt! En hoeveel fijner het is om ‘met’ de aarde te lopen in plaats van ‘erop’.” 

Hoe heb je de begeleiding ervaren?

“Ik heb Berber als een heel pure en vriendelijke gids ervaren. Haar liefde voor de natuur werkt enorm aanstekelijk.  Ze legt alle oefeningen goed uit, is relaxed en deelt interessante feiten over de wetenschappelijk bewezen positieve impact van bosbaden.”

"Ik heb Berber als een heel pure en vriendelijke gids ervaren. Haar liefde voor de natuur werkt enorm aanstekelijk. "

Meedoen?

Bekijk hier onze programma's

Mogelijkheden

Meestromen in een natuurlijk ritme?

Als dit je raakt en je wilt weten wat we voor jou kunnen beteken, neem dan contact met ons op. We vinden het heel leuk om te verkennen hoe we je in een natuurlijker ritme kunnen brengen.

Neem contact op
Nieuw hier?