'De bijeenkomsten met de studiegroep creƫren een fijn ritme.'

Publicatie

03.04.2023

Leesduur

5 min

Bij Club Groeneveld maken we een programma over het ritme van de seizoenen, een ritme van expansie, contractie en stilte: Het natuurlijk ritme. Onder leiding van leermeester Marcel Tjepkema leer je wat het natuurlijk ritme inhoudt en hoe je hier als mens op aan kunt sluiten. Het volgen van een natuurlijk ritme zorgt ervoor dat je als mens balans vindt. Je weet dat er tijden van groei zijn, maar ook tijden van afname en stilte. Dat geeft rust en richting.

In deze review lees je de ervaring van Katinka Marac. Katinka is lichtontwerper voor theater en beeldende kunst. Daarnaast geeft ze les en workshops over lichtontwerp. Ze heeft meer dan een jaar lang Het natuurlijk ritme gevolgd en vertelt met enthousiasme over haar ervaring.

De maandelijkse bijeenkomsten met de studiegroep creƫren voor mij een fijn ritme. Deze moment zijn voor mij een maandelijks baken van stilstaan en reflecteren op wat er de afgelopen maand is gebeurd.

Hoe heb je het afgelopen jaar dit programma ervaren?

'Het afgelopen jaar heb ik eenmaal alle maanden doorleefd, en het komende jaar zal er meer herkenning en verdieping optreden. Ik ben zeker nog niet klaar met deze studie over de invloed van de seizoenen! Ik kijk er nu al naar uit.'

Hoe heb je de combinatie van online lesstof en maandelijkse bijeenkomsten ervaren?

'De combinatie van online lesstof en maandelijkse bijeenkomsten is me goed bevallen. De online lesstof zit vol met waardevolle, inhoudelijke informatie en reflectievragen waar je gedurende de maand zelfstandig mee werkt. De maandelijkse bijeenkomsten met de studiegroep creƫren voor mij een fijn ritme. Deze momenten zijn voor mij een maandelijks baken van stilstaan en reflecteren op wat er de afgelopen maand is gebeurd. Ik vind het erg leerzaam, en leuk, om dit met de groep te delen. Door de maandelijkse bijeenkomsten leer ik om de lesstof en filosofie op mijn eigen leven te betrekken.'

'Ik ben zeker nog niet klaar met deze studie over de invloed van de seizoenen! Ik kijk er nu al naar uit.'

Studiegroepen ā€˜het natuurlijk ritmeā€™

Je kunt zelf of met je team leren hoe je het natuurlijk ritme vertaalt naar je leven en werk. Alles wordt daar echt anders van. Elke maand schrijven we een longread over de dynamieken van de maand. Die kun je online lezen, maar je kunt ook aan de slag met zelfstudie of deelnemen aan een van de studiegroepen. Dan leer je minimaal een jaar lang met andere geĆÆnteresseerden hoe je het ritme van de seizoenen kunt vertalen. We verwelkomen je graag!

Meedoen?

Bekijk hier onze programma's

Mogelijkheden

Meestromen in een natuurlijk ritme?

Als dit je raakt en je wilt weten wat we voor jou kunnen beteken, neem dan contact met ons op. We vinden het heel leuk om te verkennen hoe we je in een natuurlijker ritme kunnen brengen.

Neem contact op
Nieuw hier?