Rust en vertraging tijdens een teamdag van een consultancybedrijf

Publicatie

Leesduur

5 min

In januari 2023 hebben we het ochtendprogramma gefaciliteerd tijdens de kwartaaldag van een bekende consultancyfirma. In een organisatie die veel van haar werknemers vraagt, kan het lastig zijn om stilte en vertraging te vinden. Maar, juist die stilte en vertraging kunnen werknemers helpen om weer met een frisse blik naar het komende jaar te kijken. Het programma bestond uit meditatie, reflecteren op het seizoen en bosbaden op het prachtige landgoed van Buitenplaats Doornburgh. Soms wat ongemakkelijk, voor velen verrassend en vooral heel erg ontspannend. "Ik merkte al gauw dat mensen hiervoor open stonden en vrij snel stiller en rustiger werden. Daaraan merkte je dat het team dit misschien wel heel erg nodig had."

Vanwege privacy redenen en beleid mogen we bij deze review geen naam of foto van de organisatie plaatsen

Een kwartaalbijeenkomst voor rust en vertraging

"Ik wilde graag een kwartaalbijeenkomst met het team organiseren waarin we terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitkijken naar het nieuwe jaar. Deze keer wilde ik dat op een manier doen waarbij we dat niet alleen maar inhoudelijk doen, maar juist op een zachtere manier te werk gaan. Op een manier waarbij je verbinding met jezelf en elkaar vindt, en vanuit die verbinding met een frisse blik weer vooruit kan gaan. Het was voor ons team belangrijk om rust en vertraging te faciliteren. Dat is in de veeleisende omgeving waarin ons team opereert echt nodig, maar is lastig om op kantoor te bereiken. Daarom hebben we voor Club Groeneveld gekozen, vanwege de prachtige locatie in de natuur en de stilte en vertraging die jullie faciliteren."

"Daarom hebben we voor Club Groeneveld gekozen, vanwege de prachtige locatie in de natuur en de stilte en vertraging die jullie faciliteren"

Hoe heb je de dag ervaren?

"Heel fijn. Het ochtendprogramma werd door Club Groeneveld verzorgd: we startten met een meditatie en een reflectie op het seizoen. Dat was in het begin best een beetje spannend, omdat ik wist dat we hiermee een heel ander geluid gingen laten horen dan dat het team gewend is. Maar ik merkte al gauw dat mensen hiervoor open stonden en vrij snel stiller en rustiger werden. Daaraan merkte je dat het team dit misschien wel heel erg nodig had. Na de meditatie en reflectie gingen we het bos in voor een bosbad onder begeleiding van een bosbad gids. Ik was zelf erg verrast door de reflecties en inzichten die hieruit kwamen. De teamleden vonden het bosbaden heerlijk! Zeker voor de wat introvertere teamleden was het heel fijn om een dag in stilte samen door te brengen. Voor een paar mensen bracht het ook wat ongemak, we zijn immers niet echt gewend om zo veel tijd in verstilling door te brengen, zeker niet als je van jezelf veel energie gewend bent. Gelukkig was er in de namiddag genoeg ruimte om ook met die energie aan de slag te gaan. Op een hele verbindende manier, geen harde doelstellingen maar juist een zachtere manier van inhoud met elkaar bespreken. Dat gevoel van rust kan iedereen denk ik wel terughalen.

De locatie zelf (het oude klooster, de binnentuin en de buitenplaats) was heerlijk! Er zijn veel verschillende ruimtes beschikbaar en dat zorgde voor afwisseling. Alles straalde en bepaalde rust en stilte uit, een plek van geruststelling."

"Alles straalde en bepaalde rust en stilte uit, een plek van geruststelling"

Hoe heb je de samenwerking ervaren?

"Heel goed, ik ben er echt heel blij mee. Het team van Club Groeneveld zorgde voor gedegen voorbereiding, een prachtig programma en straalden zelf rust uit. De zorgzaamheid vanuit Club Groeneveld was duidelijk voelbaar en er was aandacht voor details. Ze stelden zichzelf in dienst van mij en mijn team en dat was erg fijn. Door Club Groeneveld hebben we de rust en vertraging kunnen vinden waarvoor deze teamdag bedoeld was.

Als je een teamdag wil organiseren waarbij reflectie en vernieuwing voorop staan, dan raad ik Club Groeneveld als partner zeker aan!"

"Het team van Club Groeneveld zorgde voor gedegen voorbereiding, een prachtig programma en straalden zelf rust uit. De zorgzaamheid was duidelijk voelbaar en er was aandacht voor details"

Club Groeneveld op maat

Ook een teamdag organiseren?

Wil je met jouw team of organisatie de diepte in? Bekijk in welke vorm wij jouw organisatie kunnen verrijken met betekenisvolle en verdiepende programma’s.

Ontdek de mogelijkheden

Club Groeneveld op maat

Wil je deelnemen met jouw team of organisatie? Laat het ons weten. Dan gaan we na in welke vorm Club Groeneveld op maat jouw organisatie kan verrijken.

Neem contact op
Nieuw hier?