Andere kant van duurzaamheid

Binnen één generatie is er een schrikbarende hoeveelheid schade aan de aarde toegebracht. Dit herstellen vergt meer dan slimme koppen en technologisch alleen: het vraagt spoed én moed. We moeten onszelf in de spiegel aankijken en hardop de vraag stellen welke rol wij in dit scenario spelen.

Het programma De Andere Kant van Duurzaamheid helpt je als organisatie om van binnenuit te verduurzamen en zet de menselijke kant van duurzaamheid centraal.


Type: Maatwerk

Startdatum: In overleg

Duur: 9 maanden

Neem contact op

De andere kant van duurzaamheid

Hoe doe je het radicaal anders?

Hoe maak je als organisatie een radicale keuze om het anders te doen? Hoe leer je om vanuit een intrinsieke motivatie betekenisvol te zijn? En hoe kun je als team en als organisatie een voorbeeld zijn naar de buitenwereld?

'Voel je het belang om duurzaamheid een belangrijke rol te geven of zou je in je werk meer met het thema willen doen? Er is geen beter programma om dit te ervaren.'

- Review deelnemer

i

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie? Neem contact op met Lonneke Rhodens om vrijblijvend van gedachten te wisselen. Stuur een mail naar lonneke@clubgroeneveld.nl of bel direct naar 06 14551660.

Focus op ervaren

Het is in deze tijd niet voldoende om je uitsluitend te richten op de technische kant van verduurzaming. Zelfs als je alles goed geregeld hebt (technologie, budget, juiste mensen), betekent het niet altijd een stap vooruit. Als je duurzaamheid niet ervaart als iets dat je moet nastreven, dan neem je op cruciale momenten alsnog beslissingen die niet bijdragen. Het programma De Andere Kant van Duurzaamheid zorgt dat alle deelnemers dit inzicht diep van binnen ervaren en van daaruit handelen in hun leven en werk.

Binnen en buiten verbinden

Tijdens het programma De Andere Kant van Duurzaamheid onderzoek je als team ons westerse mens- en wereldbeeld in combinatie met de handelingspraktijken van je organisatie. Zo gaan vier sessies over de binnenkant van duurzaamheid (focus op mens- en wereldbeeld en intrinsieke motivatie) en vier bijeenkomsten over de buitenkant van duurzaamheid (focus op de handelingspraktijk van jouw organisatie). Tijdens de negende en laatste bijeenkomst komen de binnenkant en de buitenkant van duurzaamheid samen.

One Planet Academy Stedin

Wil je meer weten over ons programma binnen de Stedin One Planet Academy, klik dan hier.

Dit is het resultaat:

  • Inzicht in het Westerse mens- en wereldbeeld.
  • Inzicht in de relatie tussen cultuur en onze relatie met de natuur.
  • Inzicht in manieren van verbinden met jezelf, elkaar en de leefomgeving.
  • Fundamentele verandering in de manier waarop je duurzaam toepast
  • Doorvertaling van intrinsieke motivatie naar concrete bedrijfsprojecten.
'Je leert over de basis van ons duurzaamheidsdenken en -ervaren en hoe we ons daar als mens toe verhouden. De opleiding biedt een uniek inzicht in hoe we de wereld samen een duurzamer kunnen maken.'

- Review deelnemer

Meer lezen over de andere kant van duurzaamheid?

Meer informatie

Wil je dit programma inzetten voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Lonneke Rhodens om vrijblijvend van gedachten te wisselen.

Neem contact op
Neem contact op