Programma: leren onderscheiden in je leven

In de afgelopen jaren ben ik bezig geweest met vele facetten van ons mens-zijn. Op sommige onderwerpen heb ik meer gestudeerd dan op andere, maar het is mij duidelijk geworden dat er een aantal kernthema’s is, die je je hele leven zullen helpen als je er echt induikt. Een van de grote kernthema’s is wat mij betreft onderscheidingsvermogen. In een wereld die steeds gekker wordt, is het van groot belang dat je goed leert onderscheiden wat nou waar is en wat niet en wat bij jou hoort en wat bij de ander. Dat gaat niet alleen over nieuws dat op je af komt. Dat gaat vooral ook over dagelijkse situaties thuis of op je werk. Het goed leren onderscheiden is een levenskunst.

Daarom wil ik een diepgaande kennismaking aanbieden van drie middagen. Daarin onderzoeken we wat onderscheidingsvermogen precies is en hoe je dit zelf kunt toepassen in je leven en werk.


Type: Programma

Startdatum: September '24

Duur: 3 dagdelen

Locatie: Maarssen

Investering: 750,-

Voor wie: Professionals

Neem contact op

'De groep waarmee je het programma doorloopt is super open en inspirerend. Deze cursus is mijn favoriet van alle programma's gebleken.'

- Ervaring deelnemer

i

Onderscheidingsvermogen

Een van de grote dingen in deze turbulente tijd is onderscheidingsvermogen. Wat en wanneer moet ik nou onderscheiden? Hoe ga ik om met onwaarheden? En als ik in een conflict ben met mensen, is er dan ook een punt waarop je kunt zeggen: ‘Nu ligt het niet meer aan mij?’ Wil je verkennen hoe dit voor jou kan werken?

Neem contact op

Wat is dit programma?

In 't kort:

Het programma bestaat uit drie middagen. Alle middagen zijn van 14:30 uur tot 17:00 uur. Tijdens de middagen geef ik een aantal korte inleidingen over de onderwerpen. Daarna gaan we met de inhoud aan de slag. De middagen bestaan steeds weer uit de volgende elementen: opening en check-in met elkaar, korte stilte oefening, inleiding over het onderwerp, verwerking in de groep of in kleinere groepjes, pauze, individuele cases en vragen, afsluiting.

  • Leer orde scheppen in je leven en werk.
  • Leer je eigen onderscheidingsvermogen gebruiken.
  • Leer hoe je omgaat met onwaarheden in deze tijd.
  • Functioneer beter zonder jezelf te verliezen.
  • Leer het belang van een groep echte metgezellen.
  • Prachtige stilteplek nabij Utrecht.
  • Persoonlijke groei en groei als professional.
Meer informatie

Wil je meer weten over het programma? Wil je verkennen of het programma bij je past? Download hieronder onze brochure.

Download brochure
i

Dit programma vraagt van alle deelnemers enige inzet. Het fijn als je echt mee wilt doen en wilt onderzoeken hoe je omgaat met onderscheidingsvermogen in je leven en werk. Dat is belangrijk in deze tijd. Neem vooral contact op.

Mail ons

De basis van de inhoud

Onderscheidingsvermogen is een moeilijk begrip, maar het is vaak zo ontzettend belangrijk in je leven. Het gaat over de vraag wat en wanneer te onderscheiden. Wat is waar en wat is niet waar? Is er een gemeenschappelijke waarheid of niet? Wanneer vind ik iets van God-los en waarom? Kan ik dat nog in mijzelf oplossen of moet ik op een goed moment afscheid nemen? En is er nu een punt waarop je kunt zeggen dat jij gelijk hebt en dat het echt aan de ander ligt?

Je zou ook kunnen zeggen dat onderscheidingsvermogen gaat over de vraag wat je werkelijk van iets vindt, vanuit je hart. En mag je dat dan vinden? Daarmee bedoelen we dus niet het onderscheid dat je met je persoonlijkheid weet te maken. Nee, het gaat over het leren vinden van antwoorden die diep van binnen komen en die serieus leren meenemen en behandelen in je leven en werk.

Met al deze vragen en thema’s gaan we aan de slag tijdens de drie middagen. Download de brochure voor meer informatie over de middagen.

Neem contact op

Wil je meer weten? Neem contact op met Marcel Tjepkema; programmaleider en docent van het programma.


M: 06 20979736
E: marcel@clubgroeneveld.nl

Meer over Marcel

Praktische informatie


Studiewijze:
Het programma bestaat uit drie middagen. Alle middagen zijn van 14:30 uur tot 17:00 uur. Tijdens de middagen geef ik een aantal korte inleidingen over de onderwerpen. Daarna gaan we met de inhoud aan de slag. De middagen bestaan steeds weer uit de volgende elementen: opening en check-in met elkaar, korte stilte oefening, inleiding over het onderwerp, verwerking in de groep of in kleinere groepjes, pauze, individuele cases en vragen, afsluiting.

Locatie
Buitenplaats Doornburgh, Maarssen (tenzij anders vermeld)

Data bijeenkomsten:
Data volgen en stemmen we bij voorkeur af met de groep. Als je mee wilt doen, stuur mij dan een bericht via marcel@clubgroeneveld.nl.

Doelgroep:
Deze korte leergang (diepgaande kennismaking is voor drukbezette mensen tussen de 25 en 40 jaar, die orde willen leren scheppen in hun leven en werk. Je leert je eigen onderscheidingsvermogen te gebruiken ten aanzien van belangrijke onderwerpen. Dat zijn lessen voor het leven. Uiteindelijk gaat het erover dat je beter leert functioneren in de deze wereld zonder jezelf te verliezen.

Twijfel je of dit iets voor jou is? Neem dan gerust contact op.

Aantal deelnemers:
Minimaal 8, maximaal 12
(Bij minder dan 8 aanmelden wordt de diepgaande kennismaking afgezegd)

Vooropleiding en niveau:
Voor dit programma gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden

Toelatingsvoorwaarden:
Voor dit programma gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Studiemateriaal en studiebelasting:
Voor iedere bijeenkomt krijg je van mij een aantal stukken ter voorbereiding, inclusief een aantal vragen. Ik vind het dan fijn om de antwoorden een aantal dagen voor de bijeenkomst te ontvangen. Dan kan ik me het beste voorbereiden en het programma zo actueel mogelijk maken. Aan de andere kant kun je de voorbereiding ook zien als jouw inzet voor de middag en dat is belangrijk. Hoe groter je inzet hoe meer je terugkrijgt aan antwoorden en inzichten.

Kwalificaties die je behaalt:
Dit is niet van toepassing voor dit programma.

Aanmelden en kosten:
We hanteren de volgende richtlijnen: de kosten van het programma zijn € 750,- als de werkgever betaalt. De kosten van het programma zijn € 600,- als je privé betaalt.

Als de kosten – om welke reden dan ook – te hoog zijn, maar je wilt wel graag meedoen, neem dan contact op. Dan kunnen we een bedrag afspreken dat je kunt missen.

Inschrijven
Als je belangstelling hebt, dan kun je dat laten weten door een mail te sturen naar marcel@clubgroeneveld.nl. Direct inschrijven kan ook. Klik dan hier.

Past dit programma bij jou?

We helpen je graag verder. In een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we samen of dit programma aansluit bij jouw leerdoelen en behoefte.

Neem contact op
Neem contact op