Programma: Kijken naar je mens-zijn

In de afgelopen jaren ben ik bezig geweest met vele facetten van ons mens-zijn. Daarin is het mij duidelijk geworden dat er een aantal kernthema’s is, die je je hele leven zullen helpen als je er echt induikt. Het gaat om onderwerpen die je bijvoorbeeld helpen om op een vervullende manier naar jezelf te kijken, die je helpen om belemmeringen in je leven beter te begrijpen en onderwerpen die je helpen om heel en geïnspireerd te blijven als het moeilijk is om je heen. Van deze kernthema’s heb ik een verdiepende kennismaking gemaakt en die wil ik nu aanbieden. We behandelen onder meer verschillende manieren van kijken naar je achtergrond, het werken met sub-persoonlijkheden, archetypen en het vinden van echte inspiratiebronnen in je leven.

De kennismaking is een verdiepende aanraking met al deze thema’s. Daarin word je geholpen om de aangereikte lesstof meteen om te zetten in concreet handelen.


Type: Programma

Startdatum: September '24

Duur: 5 dagdelen

Locatie: Maarssen

Investering: 750,-

Voor wie: Professionals

Direct inschrijven

'De groep waarmee je het programma doorloopt is super open en inspirerend. Deze cursus is mijn favoriet van alle programma's gebleken.'

- Ervaring deelnemer

i

Verdiepen in ons mens-zijn

Deze diepgaande kennismaking is voor mensen tussen de 25 en 40 jaar, die in hun drukke leven tijd en ruimte willen (leren) maken voor studie en verdieping; voor iets dat voedend is voor de ziel en je geïnspireerd houdt. Voor mensen die op zoek zijn naar Wijsheid en willen leren over vragen die je niet op school krijgt.

Neem contact op

Wat is dit programma?

In 't kort:

Het programma bestaat uit vijf middagen. Alle middagen vinden plaats van 13:00 uur tot 17:00 uur. Tijdens de middagen geef ik een aantal korte inleidingen over de onderwerpen. Daarna gaan we met de inhoud aan de slag. De middagen bestaan steeds weer uit de volgende elementen: opening en check-in met elkaar, korte stilte oefening, inleiding over het onderwerp, verwerking in de groep of in kleinere groepjes, pauze, individuele cases en vragen, afsluiting.

 • Vergroot je zelfkennis en inzicht in waar je nu staat.
 • Ontdek wat je ten diepste inspireert.
 • Leer studeren over je eigen mens-zijn.
 • Leer een manier van kijken die je altijd zal helpen.
 • Leer het belang van een groep echte metgezellen.
 • Prachtige stilteplek nabij Utrecht.
 • Persoonlijke groei en groei als professional.
Meer informatie

Wil je meer weten over het programma? Wil je verkennen of het programma bij je past? Download hieronder onze brochure.

Download brochure
i

Dit programma vraagt van alle deelnemers enige inzet. Het fijn als je echt mee wilt doen en onderzoek wilt doen naar wie je ten diepste bent. Twijfel je of dit iets voor jou is? Neem dan gerust even contact op.

Mail ons

De basis van de inhoud

We leven in een tijd die veel van ons vraagt. Alles gaat sneller, er is weinig houvast, er zijn steeds meer spanningen om ons heen en nog steeds lijken we meer en meer en meer te willen. Als je dat herkent en anders wil in je leven, dan is een belangrijke vraag waar je nou mee bezig om vooruit te komen. Wat mij betreft is het korte antwoord: met de wortel van het mens-zijn.

Bezig zijn met de wortel van het mens-zijn gaat onder meer over bezig zijn met oeroude vragen als: hoe ben ik nou mens in deze tijd? Wat is mens-zijn eigenlijk? Wie ben ik als mens? Wat is dit voor een plek? Wat heb ik hier te doen? Wat is het mysterie van het leven en hoe ga ik daar eigenlijk mee om? Dat zijn allemaal vragen die niet alleen van het individuele ‘ik’ zijn. Het zijn ook vragen van de mensheid. Zolang als de mensheid bestaat heeft hij deze oer-vragen gehad. En deze vragen komen meestal open (naar boven) als het een spannende en hectische tijd is die om verandering vraagt, individueel en collectief.

Het is goed om met deze vragen bezig te zijn, met wat het is om mens te zijn. Het lucht op, geeft helderheid en leiding, maar het zijn ook lessen voor het leven. Je ontwikkelt er eigenlijk een nieuwe taal mee, die je je leven lang zonder enige twijfel zal helpen in alle moeilijke en hectische fasen van je leven.

Download de brochure voor meer informatie over de middagen.

Neem contact op

Wil je meer weten? Neem contact op met Marcel Tjepkema; programmaleider en docent van het programma.


M: 06 20979736
E: marcel@clubgroeneveld.nl

Meer over Marcel

Praktische informatie


Studiewijze:

Het programma bestaat uit vijf middagen. Alle middagen vinden plaats van 13:00 uur tot 17:00 uur. Tijdens de middagen geef ik een aantal korte inleidingen over de onderwerpen. Daarna gaan we met de inhoud aan de slag. De middagen bestaan steeds weer uit de volgende elementen: opening en check-in met elkaar, korte stilte oefening, inleiding over het onderwerp, verwerking in de groep of in kleinere groepjes, pauze, individuele cases en vragen, afsluiting.

Voorbereiding en studiebelasting:
Voor iedere bijeenkomt krijg je van mij een aantal stukken ter voorbereiding, inclusief een aantal vragen. Ik vind het dan fijn om de antwoorden een aantal dagen voor de bijeenkomst te ontvangen. Dan kan ik me het beste voorbereiden en het programma zo actueel mogelijk maken. Aan de andere kant kun je de voorbereiding zien als jouw inzet voor de middag en dat is belangrijk. Hoe groter je inzet, hoe meer je terugkrijgt aan antwoorden en inzichten.

Data fysieke bijeenkomsten:
Als je mee wilt doen, houd dan rekening met onderstaande data. Bij voorkeur stemmen we de data af met de groep. Hieronder vast een eerste aanzet. Past een datum je niet, dan proberen we dat op te lossen.

 • 23 september (alternatief: 30 september)
 • 21 oktober (alternatief: 23 oktober)
 • 18 november (alternatief: 20 november)
 • 16 december (alternatief: 18 december)
 • 20 januari (alternatief: 24 januari)


Doelgroep:
Deze diepgaande kennismaking is voor mensen, tussen de 25 en 40 jaar, die in hun drukke leven tijd en ruimte willen (leren) maken voor studie en verdieping, voor iets dat voedend is voor de ziel. Voor mensen die zelfkennis willen vergroten en eigenlijk een diep inzicht willen ontwikkelen in waar ze nu staan in het leven op zowel fysiek vlak als in hun gevoels- en denkwereld.

Aantal deelnemers:
Minimaal 8, maximaal 12
(Bij minder dan 8 aanmelden wordt de diepgaande kennismaking afgezegd)

Vooropleiding en niveau:
Voor dit programma gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden

Toelatingsvoorwaarden:
Voor dit programma gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Studiemateriaal:
Als je deelneemt aan het programma, dan ontvang je voorafgaand aan jouw eerste programma toegang tot onze online leeromgeving. Deze toegang blijft geldig tot een maand na de laatste programmadag. Zie hiervoor ook 'Studiewijze'.

Kwalificaties die je behaalt:
Dit is niet van toepassing voor dit programma.

Aanmelden en kosten:
We hanteren de volgende richtlijnen: de kosten van het programma zijn € 750,- als de werkgever betaalt. De kosten van het programma zijn € 600,- als je privé betaalt.

Als de kosten – om welke reden dan ook – te hoog zijn, maar je wilt wel graag meedoen, neem dan even contact op. Dan kunnen we een bedrag afspreken dat je kunt missen.

Inschrijven
Als je belangstelling hebt, dan kun je dat laten weten door een mail te sturen naar marcel@clubgroeneveld.nl. Direct inschrijven kan ook. Klik dan hier.

Past dit programma bij jou?

We helpen je graag verder. In een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we samen of dit programma aansluit bij jouw leerdoelen en behoefte.

Neem contact op
Neem contact op