Programma Het natuurlijk ritme (online)

Wil je leren leven en werken in het ritme van de seizoenen? Dit programma over het natuurlijk ritme is een zelfstudie aangevuld met maandelijkse online meetings voor reflectie en vragen. Lees hier meer over ons aanbod en neem vrijblijvend contact op.

Je bent gedreven en werkt hard als professional. Toch mis je iets: je hebt het idee dat we niet genoeg in contact staan met ons natuurlijke ritme. Hoe zorg je daarvoor? Hoe leef en werk je meer vanuit verbinding? Wat is het ritme van de natuur en hoe pas je dit toe op je leven en werk? Deze studie geeft het antwoord op dergelijke vragen. Je richt je aandacht op het volgen van een natuurlijk ritme van groeien, oogsten, verwerken en rust. Het ritme zoals het leven bedoeld is. Je wordt effectiever in je rol en zal merken dat je veel meer in een flow komt.


Type: Het natuurlijk ritme

Startdatum: Zelf kiezen

Duur: 6 of 12 sessies

Investering: Vanaf € 375,-

Direct inschrijven

lente, zomer, herfst en winter

Hoe vind je je eigen ritme?

Wil je leren leven en werken in het ritme van de seizoenen? Kies dan voor dit programma met zelfstudie en online of fysieke bijeenkomsten. Dit programma biedt je alle vrijheid om je in je eigen tempo het ritme van de seizoenen eigen te maken. Elke maand is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een online bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst bespreek je de thematieken van de maand en is er ruimte om vragen te stellen. Dat helpt je om ook echt de vertaling te kunnen maken naar je leven, je werk, je team en of de organisatie waarvoor je werkt.

'Ik leid mijn team nu meer vanuit mijn hart. Ik voel de inspiratie en meer ruimte om me heen. Dat is niet altijd makkelijk, wel heel vervullend.'

- Ervaring deelnemer

Belang van een ritme

In onze huidige maatschappij lijkt er weinig ruimte te zijn voor contact met het natuurlijk ritme. Het volgen van de seizoenen en ons gevoel, lijkt haast onmogelijk. Door bewust stil te staan bij de elementen van groei, oogsten, verwerken en rust die de seizoenen met zich meebrengen, leer je hoe je beter kunt leven en werken vanuit verbinding. Dit programma helpt je heel te blijven in een tijd die steeds meer van je vraagt. Je zult zien dat je meer rust, inspiratie en ruimte ervaart in alles wat je doet!

Intervisie en zelfstudie

Het programma ‘Het natuurlijk ritme’ bestaat uit een maandelijkse sessie (online of fysiek) en een zelfstudieprogramma. Tijdens het programma verken je met gelijkgestemden hoe je een natuurlijk ritme van groei, expansie, contractie en stilte naar je leven en werk vertaalt.

Inhoud en thema's

Elke maand is er iets te vertellen over de specifieke eigenschappen van de maand. Hoe gek het ook klinkt, de maand september heeft echt andere kenmerken dan de maand oktober. En naast de unieke eigenschappen van elke maand, is natuurlijk ook elk seizoen anders. Het kan je helpen om goed te begrijpen waar je elk seizoen op kunt letten. Op die manier begrijp en doorvoel je namelijk ook de specifieke eigenschappen van elke maand beter.

Door het jaar heen komen onder meer de volgende thema's aan bod: inspiratie, visievorming, natuurlijke groei, vakmanschap, eigenheid, bezieling, vormgeven en in de wereld zetten, balans opmaken, afscheid nemen en stilte.

Daarom kiezen anderen voor Club Groeneveld:

  • Je werkt samen met betrokken en bezielde leermeesters met aandacht voor het vak.
  • Je krijgt maandelijks reflecties, verdiepende teksten en oefeningen.
  • Naast de zelfstudie trek je op met andere deelnemers en help je elkaar verder.
  • Je ontdekt de zin en betekenis van de seizoenen in je leven en werk.
  • Je leert hoe je rust en ruimte creëert in je leven en werk.
  • Je leert wat je ten diepste inspireert en wat je vervuld.
  • Je leert hoe je heel blijft in een tijd die steeds meer van je vraagt.
'De groep waarmee je het programma doorloopt is super open en inspirerend. Deze cursus is mijn favoriet van alle programma's gebleken.'

- Ervaring deelnemer Natuurlijk ritme

i

Wil je verkennen of dit programma bij jou past? Stel je vragen aan ons tijdens een vrijblijvend kennismakings gesprek.

Neem contact op

Praktische informatie


Online leeromgeving:
Als je kiest voor 'Het natuurlijk ritme', dan krijg je toegang tot ons online leerportaal. Naast alle basiskennis over het leven en werken in het ritme van de seizoenen ontvang je maandelijks een verdiepende module. Elke maandmodule bestaat uit een algemene reflectie, verdiepend lesmateriaal en vragen en oefeningen. De nadruk ligt op het zelf, in je eigen tijd en op je eigen tempo, kunnen toepassen van het lesmateriaal

Data aankomende bijeenkomsten:
Je kunt op elk willekeurig momenten meedoen aan 'Het natuurlijk ritme'. Elke maand is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een online of een fysieke bijeenkomst. Je kunt ook per maand kiezen waar je voorkeur naar uitgaat (fysiek of online).

Data online sessies:
7 augustus 2024, 4 september 2024, 9 oktober 2024, 6 november 2024, 4 december 2024

Data fysieke bijeenkomsten:
9 augustus 2024, 6 september 2024, 11 oktober 2024, 8 november 2024, 6 december 2024

Let op! Data worden steeds aangevuld en zijn meestal rond de 7e van de maand. De online bijeenkomsten zijn altijd op woensdag en de fysieke bijeenkomsten zijn meestal op de donderdag of vrijdag. Als je een keer niet kunt, is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om individueel vragen af te stemmen.

Tijden bijeenkomsten:

Online van 15:30 uur tot 17:30 uur.
Fysiek van 09:30 tot 11:30 uur (inloop vanaf 09.00u).

Locatie:
Online via Zoom en fysiek in Maarssen (Diependaalsedijk 17).

Doelgroep:
Deze studie is bedoeld voor professionals die bij willen dragen aan positieve verandering. Je hebt minimaal twee jaar werkervaring en bent onderdeel van of leidt een (groter) team. Je hebt de ambitie om echt te leren leven en werken in het ritme van de seizoenen en wilt hierin ook jouw team of organisatie meenemen.

Vooropleiding en niveau:
Er wordt geen specifieke voorkennis en/of opleidingsniveau gevraagd.

Toelatingsvoorwaarden:
Voor dit programma gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Voorbereiding en studiebelasting:
Naast de programmadagen dien je rekening te houden met extra studiebelasting. Tussen de cursusdagen werk je namelijk aan huiswerkopdrachten en/of reflectieopdrachten. Je kunt ervan uitgaan dat je hier gemiddeld twee tot vijf uur per maand (maximaal een uur per week) aan besteedt.

Studiemateriaal:
Als je deelneemt aan het programma 'Het natuurlijk ritme', dan ontvang je voorafgaand aan jouw eerste programma toegang tot onze online leeromgeving. Deze toegang blijft geldig tot een maand na de laatste programmadag. Zie hiervoor ook 'Studiewijze'.

Kwalificaties die je behaalt:
Dit is niet van toepassing voor dit programma.

Aanmelden en kosten:
We raden aan om dit programma minimaal een jaar te volgen. Je kunt je inschrijven via deze inschrijflink. Wil je eerst een half jaar deelnemen, dan kan dit ook. Voor 6 sessies kun je je aanmelden via deze inschrijflink.

Half jaar (6 sessies): EUR 375 excl. BTW
1 jaar (12 sessies): EUR 720 excl. BTW

Meer over de seizoenen lezen?

Uit de bibliotheek

Hoe leef en werk je in een natuurlijk ritme? Hoe blijf je geïnspireerd? En hoe zorg je voor stilte, ruimte en verbinding in je leven en werk? Deze vragen staan centraal in onze artikelen. Opgesteld om jou te prikkelen en de verdieping aan te gaan.

'Niet alleen geeft Marcel Tjepkema verdiepende achtergrond informatie. Ook heeft hij veel gevoel voor individuele kwesties en is zijn begeleiding in de groep heel prettig en to the point. Aanrader!'

- Ervaring deelnemer Natuurlijk ritme

De leermeester

Jouw metgezel

De leerstroom vormt zich in nauwe samenwerking met onze leermeesters. Zij geven, nog beter dan wij, woorden aan waar we aan bijdragen. Zij zijn onze én jouw metgezellen in de leerstroom.

Past dit programma bij jou?

We helpen je graag verder. In een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we samen of dit programma aansluit bij jouw leerdoelen en behoefte.

Neem contact op
Inschrijven