Terug naar de natuur - Jaap Voigt deel II

Club Groeneveld

Publicatie

19.12.2018

Leesduur

45 min

In Terug naar de natuur maakt Louis Bijl de Vroe een flinke wandeling door de Nederlandse natuur. Hij wordt hierbij vergezeld door een bijzondere gast. Gaandeweg de wandeling filosoferen de twee over wie wij zijn als mens, en hoe we ons verhouden tot de natuur en samenleving.

Aan de ene kant is er de eenheid. Waar je op af kunt stemmen. Is er iets waarin je niet doodgaat. Is er iets wat onsterfelijk is. En het andere is een medogenloze strijd in de dualiteit.

Jaap Voigt

In deze aflevering van 'Terug naar de natuur' spreekt Louis Bijl de Vroe met Jaap Voigt; leermeester, trainer, coach, organisatie adviseur, therapeut en mede oprichter van het ITIP.

Het leven van Jaap heeft altijd in het teken gestaan van fundamentele vragen. En staat dat nog steeds. Jaap is geïnspireerd door de basisboeken van het Daoïsme en vertaalde zelfs de Dao DE Jing naar het Nederlands. Vanuit alle inspiratie en fascinatie voor het leven en de natuur schreef Jaap in 2008 het boek Leven & werken in het ritme van de seizoenen. Juist dit boek heeft de kracht om ons te laten doorvoelen dat de natuur en daarmee de seizoenen ook door ons als mens lopen.

Luister in deze podcast naar een bijzonder gesprek over lijden, over het onnoembare, over stilzijn en over de weg naar inspiratie.

Wil je meer weten over Jaap? Klik dan hier.

Meer voeding voor jou

Verder de diepte in

Nieuw hier?