Terug naar de natuur - Arita Baaijens

Club Groeneveld

Publicatie

17.06.2020

Leesduur

95 min

In Terug naar de natuur maakt Louis Bijl de Vroe een flinke wandeling door de Nederlandse natuur. Hij wordt hierbij vergezeld door een bijzondere gast. Gaandeweg de wandeling filosoferen de twee over wie wij zijn als mens, en hoe we ons verhouden tot de natuur en samenleving.

Some people dance in the rain, others just get wet.

Arita Baaijens

In deze aflevering van 'Terug naar de natuur' spreekt Louis Bijl de Vroe met Arita Baaijens; ontdekkingsreizigster, schrijfster, fotograaf en bioloog.

Luister in deze podcast naar een mooi gesprek over de ervaringen van Arita, over keuzes, over het leven met onzekerheid, over het volgen van innerlijke noodzaak, over bezield landschap en het beĆÆnvloeden van de geest en over het met opzet verdwalen.

Arita groeide op in Ede en studeerde biologie in Amsterdam. Na zeven jaar werken gaf ze haar baan als milieubioloog op om een onzeker avontuur in de Egyptische woestijn aan te gaan. Als enige Westerse vrouw bereisde ze vijftien jaar lang met haar eigen karavaan kamelen de Sahara. Daarna start de zoektocht naar het legendarische verbogen paradijs Shambala en volgt een lange expeditie te paard door moeilijk bereikbare gebieden in Kazachstan, China, Mongoliƫ en Rusland.

Meer voeding voor jou

Verder de diepte in

Nieuw hier?