Terug naar de natuur - Dirk Oellibrandt

Louis Bijl de Vroe

Publicatie

04.10.2020

Leesduur

103 min

In Terug naar de natuur maakt Louis Bijl de Vroe een flinke wandeling door de Nederlandse natuur. Hij wordt hierbij vergezeld door een bijzondere gast. Gaandeweg de wandeling filosoferen de twee over wie wij zijn als mens, en hoe we ons verhouden tot de natuur en samenleving.

Als alchemist ben ik gewoon een levensgids met ervaring op het pad van het 'ware leven'.

Dirk Oellibrandt

In deze aflevering van 'Terug naar de natuur' spreekt Louis Bijl de Vroe met Dirk Oellibrandt; ondernemer, coach, auteur en alchemist.

Dirk is alchemist en, zoals hij het zelf omschrijft, zowel traditioneel als modern. Vanaf zijn dertiende zijn intensieve natuurstudie en Oosterse krijgskunsten belangrijke aspecten in zijn leven. Later wordt deze natuurstudie de studie van zijn eigen natuur. Taoisme en de innerlijke alchemie zijn daarbij belangrijke sleutels. Samen met zijn vrouw Katrien creeerde en leidde hij succesvolle organisaties voor zelfontwikkeling en therepeutische opleiding, waaronder hun huidige organisatie 'Life Projects'.

Luister in deze podcast naar een gesprek over hoe je metaforisch gezien van lood goud kunt maken, over het feit dat in de natuur niks een masker op heeft, over het belang tussen het collectief en het individu, over bomen als spiegels van de mens en de ruimte die natuur kan brengen, over het meesterschap van het onthecht aanwezig zijn en over hoe werkelijk te luisteren naar jezelf.

Wil je meer weten over Dirk? Klik dan hier.

Meer voeding voor jou

Verder de diepte in

Nieuw hier?