Terug naar de natuur - Eric Brinckmann

Louis Bijl de Vroe

Publicatie

14.07.2020

Leesduur

86 min

In Terug naar de natuur maakt Louis Bijl de Vroe een flinke wandeling door de Nederlandse natuur. Hij wordt hierbij vergezeld door een bijzondere gast. Gaandeweg de wandeling filosoferen de twee over wie wij zijn als mens, en hoe we ons verhouden tot de natuur en samenleving.

Je kunt geen respect opbrengen voor de natuur als je er niet in verblijft.

Eric Brinckmann

In deze aflevering van 'Terug naar de natuur' spreekt Louis Bijl de Vroe met Eric Brinckmann. Eric is filosoof, schrijver en natuurbeheerder en werkte bij diverse onderwijsinstellingen en adviesbureaus. Nu is hij directeur van landgoed Het Lankheet in Overijssel.

Eric schreef onder andere de boeken ‘Wandelen met Meester Li’ en 'Filosofische wandelingen', dat genomineerd werd voor de Jan Wolkersprijs. Als je met Eric door de natuur wandelt, komt de omgeving op een totaal nieuwe manier tot leven. Een simpele parkwandeling verandert in een tocht door onze eeuwenoude cultuurgeschiedenis en niks blijkt meer zonder betekenis.

Luister in deze podcast naar een wandelend college over hoe de Renaissance, de Verlichting, Romantiek en Moderne Tijd ons denken in relatie tot de natuur hebben gevormd en daarmee ook de natuur zelf.

Meer voeding voor jou

Verder de diepte in

Nieuw hier?