Terug naar de natuur - Joost Janmaat

Club Groeneveld

Publicatie

13.06.2020

Leesduur

114 min

In Terug naar de natuur maakt Louis Bijl de Vroe een flinke wandeling door de Nederlandse natuur. Hij wordt hierbij vergezeld door een bijzondere gast. Gaandeweg de wandeling filosoferen de twee over wie wij zijn als mens, en hoe we ons verhouden tot de natuur en samenleving.

Als een beslissing alles raakt, dan zou eigenlijk alles daar over mee moeten beslissen.

Joost Janmaat

In deze aflevering van 'Terug naar de natuur' spreekt Louis Bijl de Vroe met Joost Janmaat; ondernemer, initiatiefnemer en vogelaar.

Luister in deze podcast naar een ware ontdekkingstocht waarin Louis bevangen raakt door de passie van een echte vogelaar. Samen gaan Joost en Louis op zoek naar de lokale Big 5, spotten ze de havik, de ijsvogel en misschien zelfs de geelwangschildpad en spreken ze over de wood wide web, de dominantie van de boom en verbinding tussen mens en natuur.

Joost is oprichter van campagnebureau en cultureel productiehuis Partizan Publik, directeur van het Amsterdams 4 en 5 mei comité, voorzitter van Stichting Vliegenbos en onder meer ook initiatiefnemer van het parlement der dingen, de Ambassade van de Noordzee en Wild Amsterdam.

Meer voeding voor jou

Verder de diepte in

Nieuw hier?