Terug naar de natuur - Tomas Kaan

Louis Bijl de Vroe

Publicatie

10.10.2020

Leesduur

88 min

In Terug naar de natuur maakt Louis Bijl de Vroe een flinke wandeling door de Nederlandse natuur. Hij wordt hierbij vergezeld door een bijzondere gast. Gaandeweg de wandeling filosoferen de twee over wie wij zijn als mens, en hoe we ons verhouden tot de natuur en samenleving.

Het verhaal waar we in leven zou meer mogen gaan over het hervinden van onze plek op deze planeet.

Tomas Kaan

In deze aflevering van 'Terug naar de natuur' spreekt Louis Bijl de Vroe met Tomas Kaan; regisseur van diverse toonaangevende films en documentaires. Tijdens de wandeling door het winderige Limburgse landschap hebben Louis en Tomas het onder meer over het verdriet van verloren plekken en het hervinden van onze plek op deze planeet, over hoe je door anderen kunt inzien dat iedereen hetzelfde is, over de spelende mens en het feit dat het ideale leven misschien wel is dat je altijd blijft spelen, maar vooral hebben ze het over verhalen. Over verhalen vertellen en hoe we allemaal in een verhaal leven, over de zoektocht naar het verhaal dat wij als mensen willen vertellen en over het vinden van het verhaal dat in onszelf zit.

Let op: helaas zorgen de aanhoudende wind en wat problemen met de microfoons voor wat ruis en echo in de opname. Desalniettemin hopen we dat Tomas’ verhaal voor iedereen nog goed te horen is.

Tomas is regisseur van zowel films als documentaires. In 2015 werd zijn eerste film Kosovo Amsterdam geselecteerd voor de studentencompetitie van het Tribeca Film Festival. Zijn documentaire ‘Jongens zijn we’ werd onder andere genomineerd voor de prestigieuze Prix Jeunesse. Verder regisseerde Tomas verschillende afleveringen van VPRO Tegenlicht, waaronder ‘De Aarde draait door’ over voormalig milieu activist Paul Kingsnorth en ‘In de ban van het bos’ over het zogenoemde wood-wide-web. Op dit moment is Tomas bezig met een Netflix serie over de spelende mens, beschouwd vanuit verschillende culturen.

Meer voeding voor jou

Verder de diepte in

Nieuw hier?