Kom bosbaden met Club Groeneveld

Zijn de prikkels op je werk je soms te veel? Mis je de connectie met je omgeving? Kom Bosbaden onder begeleiding van Club Groeneveld en ontstress jezelf!

Bosbaden is een manier om te vertragen, verstillen en verbinden in en met de natuur. Het is een laagdrempelige uitnodiging om de tijd te vergeten en aan te komen in het moment. De term ‘bosbaden’ refereert aan het weldadige gevoel dat het op kan roepen wanneer je je onderdompelt in de natuur. Wetenschap heeft aangetoond dat bosbaden stressverlagend werkt en bijdraagt aan een goede gezondheid. Zorg voor een diepgaand gevoel van rust en ontstress jezelf door je één keer per maand onder te laten dompelen in de natuur. Kom achter je laptop vandaan en geef je over aan de vertraging onder begeleiding van Club Groeneveld.


Type: Korte programma's

Startdatum: 30.06.2023

Duur: 09.30 tot 13.30 uur

Locatie: Maarssen

Investering: € 55,-

Direct meedoen

Ervaringen

“Door te vertragen voelde ik me rustiger worden. Zowel fysiek als in mijn hoofd. Ik merkte het ook aan de anderen in de groep. Met mijn zintuigen op scherp kon ik veel beter (bewuster) waarnemen en me meer verbinden met de natuur om me heen.”

- deelnemer bosbad

i

Wil je weten of bosbaden jou kan helpen vertragen en verstillen? Stel je vragen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Neem contact op

Minder stress, meer bewustzijn

Een training Bosbaden bij Club Groeneveld vindt plaats in de buitenlucht op de prachtige buitenplaats Doornburgh. Na een introductie volgt een bodyscan, die je helpt echt te arriveren op de plek waar je bent en alle prikkels van de buitenwereld naast je neer te kunnen leggen. Vervolgens ga je langzaam aan een klein stukje van de buitenplaats verkennen. Het is geen stevige wandeling: je bent je bewuster van je bewegingen, wat ervoor zorgt dat je verstilt. Je krijgt tijdens deze training handvatten en technieken aangereikt die je helpen om stil te staan bij je omgeving. Deze stress-verlagende oefeningen kun je op elk gewenst moment inzetten - natuurlijk vooral ook tijdens je werk.

Afsluiten met een heerlijke lunch

Na de training lunchen we met elkaar en sluiten we gezamenlijk af. Schuif aan in onze huiskamer en sluit de dag af met een warme kom soep en heerlijk belegde broodjes. Deze lunch zit bij de prijs inbegrepen.

Meer leren over Bosbaden? Lees ook ons artikel in The Optimist

Dit is het resultaat:

  • Versterkt je verbinding met de natuur.
  • Geeft je diep gevoel van verbondenheid.
  • Vermindert stress.
  • Verbetert je immuunsysteem.
  • Verbetert je concentratie.
  • Leer hoe je hier thuis en op je werk mee aan de slag kunt.

Ervaringen

“Ik heb Berber als een heel pure en vriendelijke gids ervaren. Haar liefde voor de natuur werkt enorm aanstekelijk.  Ze legt alle oefeningen goed uit, is relaxed en deelt interessante feiten over de wetenschappelijk bewezen positieve impact van bosbaden.”

- deelnemer bosbad

Praktische informatie


Locatie:
Buitenplaats Doornburgh. Diependaalsedijk 17, Maarssen.

Datum:
Vrijdag 30 juni 2023

Tijd:
09.30 tot 13.30 uur.

Doelgroep:
Deze training is vooral bedoeld voor professionals die bij willen dragen aan positieve verandering. Je hebt minimaal twee jaar werkervaring en bent onderdeel van of leidt een (groter) team. Je wilt leren hoe je van betekenis blijft, zonder dat je je ontworteld voelt en het risico loopt om op te branden.

Vooropleiding en niveau:
Er wordt geen specifieke voorkennis en/of opleidingsniveau gevraagd.

Toelatingsvoorwaarden:

Voor dit programma gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Voorbereiding en studiebelasting:
Naast de programmadagen hoef je geen rekening te houden met extra studiebelasting.

Studiemateriaal:
Als je deelneemt aan Bosbaden ontvang je geen extra studiemateriaal.

Kwalificaties die je behaalt:
Dit is niet van toepassing voor dit programma.

Belangrijk om te weten:
Bosbaden vindt plaats in de buitenlucht. Zorg voor goede kleding die aansluit bij de (wisselende) weersomstandigheden en stem je schoeisel af op verharde en onverharde paden. Bij storm, noodweer of minder dan drie deelnemers wordt het bosbad verplaatst. Als dit het geval is, laten we dat ruim op tijd aan je weten.

Aanmelden en kosten:
De investering voor dit programma bedraagt EUR 55,- exclusief btw. Dit is inclusief een heerlijke, vegetarische en gezonde lunch.

BLOGS EN REVIEWS

Meer lezen over bosbaden?

De leermeester

Jouw metgezel

De leerstroom vormt zich in nauwe samenwerking met onze leermeesters. Zij geven, nog beter dan wij, woorden aan waar we aan bijdragen. Zij zijn onze én jouw metgezellen in de leerstroom.

Past dit programma bij jou?

We helpen je graag verder. In een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we samen of dit programma aansluit bij jouw leerdoelen en behoefte.

Contact
Direct meedoen